The International British Yeoward School
 

 Puerto de la Cruz, Tenerife, Canary Islands

Vandringsleder teneriffa: Vandringsleder Tenerife | Hej Kanarieöarna

Опубликовано: January 19, 2023 в 8:28 am

Автор:

Категории: Miscellaneous

Gratis vandringsvägar på Teneriffa avslöjade – Vandringskarta

Teneriffa är ett paradis för vandrare. Ön erbjuder dig de vackraste vandringslederna du kan tänka dig. Att vandra på en vulkan, upptäcka de otroliga bergsstigarna från tidigare invånare på Teneriffa, vackra promenader längs kusten medan du passerar förbi de fantastiska naturliga simbassängerna eller vandra på skogsstigar är bara några exempel! Nedan hittar du de mest populära vandringslederna på Teneriffa. Många av dem kan du göra med en guide.

Vandring i Barranco del Infierno

Detta är en mycket trevlig vandringsled på södra Teneriffa som börjar i staden Adeje. Denna vandringsled är väl underhållen dagligen och är lätt tillgänglig med buss, taxi eller bil. Den fullständiga vandringsrutten är cirka 6,5 kilometer och den är inte särskilt svår. Vandringsleden Barranco del Infierno tillåter endast 300 personer varje dag, därför måste du boka en biljett i förväg. Mer information om Barranco del Infierno och bokning hittar du här. Det rekommenderas också att besöka restaurangen Otelo som är känd för sin kryddiga kyckling och kanadensisk potatis med mojosås som du hittar bredvid ingången till Barranco del Infierno.

Vandring på norra Teneriffa

Norra Teneriffa är känt för sina vackra stränder och sin underbara gröna natur där en vandrare aldrig kan bli uttråkad. Lokalbefolkningen kan ofta hittas ute i friska luften i byar som Los Silos och Bajamar där du kan hitta några vackra vandringsleder. Det mest populära området för vandring i nordöstra Teneriffa är Anaga där du hittar Mercedesskogen som erbjuder dig många olika välmarkerade leder. Du kan också boka en organiserad vandring i Anaga varje måndag och fredag via Club Canary.

El Teide vandringsleder

El Teide-vulkanen är den den mest besökta platsen på Teneriffa med sitt unika landskap. Vulkanen är 3718 meter hög, vilket gör den till Spaniens högsta punkt. Även om det finns många sätt att utforska El Teide, de flesta åker med bil eller bokar en bilresa. Dagsutflykt till Teide-bergetEn professionell guide kommer att ge dig mycket intressant information och du har också möjlighet att på egen hand ta en trevlig promenad genom nationalparken El Teide. Det finns gott om vackra vandringar att göra utan att gå upp på toppen av vulkanen i nationalparken El Teide. Är det också möjligt att vandra till toppen av El Teide? Svaret är ja, men normalt sett måste du ha tillstånd för det. Läs mer information om vandringen till toppen av El Teide nedan.

Teide vandring med tillstånd

Det finns två olika vandringsvägar till toppen av El Teide och turerna äger rum varje vecka och du kan boka biljetter via Club Canary. Du bör räkna med ungefär en halv till en hel dag för dessa vandringsrutter och du kan välja mellan en lätt vandringstur där du använder linbanan eller en svårare guidad tur där du inte använder linbanan på vägen. Den här guidade Teide-vandringen inkluderar tillstånd, upphämtningsservice, bergsguide, linbana och möjlighet att låna utrustning vid behov. Observera dock att vandring till toppen av El Teide måste reserveras minst en vecka i förväg eftersom vi måste sätta tillståndet i ditt namn. 

Teide vandra utan tillstånd

Om du vill bestiga El Teide:s topp på dagen behöver du ett tillstånd som du kan ansöka om. här. Dessa är ofta fullbokade flera månader i förväg och därför väljer många att välja de organiserade vandring till toppen av Teide eftersom bergsguiden redan i förväg har reserverat ett antal tillstånd för turister. Om du vill se soluppgången från El Teide innan linbanan ens börjar fungera kan du göra det utan tillstånd. Du hittar två olika alternativ nedan.

Bestigning av Teide med övernattning

Nära toppen av El Teide på 3260 meters höjd finns ett logi som heter Refuge och som du kan nå med linbana eller till fots. Du måste checka in mellan 17:00 och 22:00. Detta lilla hotell på El Teide är det bästa stället i Teneriffa för att titta på stjärnor och erbjuder våningssängar, kök och toaletter. Fristad har en kapacitet på 54 personer, så se till att boka din övernattning i förväg. Du kan åka till den sista delen av vandringen till toppen av Teide på morgonen. Detta är en av de tuffaste delarna av vandringen till toppen, så du måste gå tidigt. Var uppmärksam på att du måste lämna området ovanför linbanan efter kl. 9.00 på morgonen om du inte har tillstånd! För vägen tillbaka kan du välja om du vill gå hela vägen ner (tungt) eller ta linbanan tillbaka.

Teide soluppgång utan logi

Detta är en utmanande vandringsled eftersom temperaturen vid Teide kan vara mycket kall på kvällen och du går mitt i natten. Du kan parkera vid El Portilo Besökscenter och följer rutten till toppen av El Teide därifrån. Du bör räkna med cirka 6 timmar för vandringen, så försök att åka iväg 6 timmar innan. soluppgång. Se till att ta med dig varma kläder och tillräckligt med belysning.

Lätt vandring på Teneriffa – Escape Travel

Lika delar aktivitet och avkoppling!

Se även:

Svårighetsgrad:

1

Det är ingen överdrift att kalla Teneriffa för en egen liten kontinent. Det gör även ön till ett idealiskt vandringsresmål. På en vecka vandrar vi längs klippig kust med Atlanten i blickfånget, korsar öknar som hämtade ur en westernfilm, hukar oss genom djungellik lagerskog, hisnar över bråddjupa dalar fyllda av terrassodlingar och små byar med omöjliga lägen. Vi får dessutom uppleva den största kanarieöns rika kulturarv: vi bor nära Puerto de la Cruz gamla stadskärna och besöker UNESCO-staden La Laguna med sin vackra kolonialbebyggelse och rika folkliv.

Avresor

2023-03-18

8 dagar

Lediga platser

Pris från 10.995,-

Från: Köpenhamn, Stockholm

Med: Gustav Bringby

Höjdpunkter

  • Sköna långpromenader som varar halva dagen

  • Bekvämt boende i Puerto de la Cruz på öns gröna sida

  • Vandringar i vitt skilda miljöer

  • Svensk guide hela veckan

  • En av vinterns mest upplevelserika resor

Rated 4 stars

Hotel Vallemar

Med bästa läge på strandpromenaden och intill Puerto de la Cruz vackra stadskärna ligger vårt fyrstjärniga, familjeägda hotell.